Pictogrames per diferents espais

Els pictogrames són eines essencials en la senyalització de biblioteques, ajuntaments i espais públics, ja que faciliten la comunicació i l’orientació dels usuaris de manera ràpida i efectiva.

Característiques i materials

01.

Simplicitat i claredat

Els pictogrames es caracteritzen pel disseny simple i clar. Utilitzen formes bàsiques i minimalistes per assegurar que el seu significat sigui comprès fàcilment per qualsevol persona, independentment del seu idioma o nivell d’alfabetització.

02.

Materials duradors

Els pictogrames es fabriquen en materials resistents per garantir-ne la durabilitat en espais públics.

Entre els materials més utilitzats hi ha: vinil adhesiu, acrílic, metall, PVC…

03.

Disseny universal

Els pictogrames segueixen estàndards internacionals per assegurar-ne el reconeixement universal. Els símbols solen estar estandaritzats, com els que estableix l’Organització Internacional de Normalització (ISO).

Avantatges

01.

Comprensió immediata

Gràcies a la seva simplicitat i universalitat, els pictogrames permeten una comprensió ràpida i intuïtiva, ajudant els usuaris a orientar-se i comprendre les indicacions sense necessitat de text.

02.

Accessibilitat

Faciliten la comunicació amb persones de diferents idiomes i nivells d’alfabetització, així com persones amb discapacitats cognitives o visuals, quan s’utilitzen conjuntament amb textos en braille o alt contrast.

03.

Versatilitat

Es poden fer servir en una varietat de contextos i ubicacions, des de senyalització d’emergència fins a indicacions de serveis i àrees específiques.

Aplicacions comunes

01.

Biblioteques

En les biblioteques, els pictogrames s’utilitzen per indicar seccions específiques (com ficció, revistes), serveis (com informació, préstec, devolucions), i àrees (com sales de lectura, ordinadors, banys).

02.

Ajuntaments

En ajuntaments, ajuden a dirigir els ciutadans a diferents departaments (com a registre civil, atenció al ciutadà, tresoreria) i a indicar serveis públics (com a ascensors, sortides d’emergència, accessibilitat).

03.

Espais públics o privats

Els pictogrames són essencials per a la senyalització de zones, serveis (com a informació turística, primers auxilis, banys), i normes (com a prohibit fumar, accés restringit…).

Desplaça cap amunt